Andinio Travel va invita intr-un circuit de aventura de 7 zile, principalele atractii ale calatoriei fiind Alpii Albanezi, Lacul Ohrid si Riviera Albaneza, dar si numeroase alte obiective turistice din Albania si Macedonia de Nord.
Va asteptam sa descoperiti unele dintre cele mai salbatice locuri din Europa, peisaje fascinante si locuri pline de istorie si traditie!

DATA EXCURSIEI: 19-25 iulie 2021
DURATA: 7 ZILE
COST: 1750 lei/persoana

Plata excursiei reprezinta acordul dumneavoastra fata de contractul cadru general afisat pe site-ul nostru si care poate fi accesat aici:
http://andiniotravel.ro/…/2021/02/contract-model-2021.pdf

TARIFUL INCLUDE:
-transport autocar clasificat international pentru turism pe ruta Bucuresti-Pogradec-Tirana-Valbona-Shkoder-Vlore-Saranda-Saranda-Gjirokastra-Skopje-Sofia-Bucuresti
-diurna si cazare soferi si ghid insotitor
-o noapte de cazare cu mic dejun in Pogradec (Albania)
-o noapte de cazare cu mic dejun in Valbona (Albania)
-o noapte de cazare cu mic dejun in Shkoder (Albania)
-doua nopti de cazare cu mic dejun in Saranda (Albania)
-o noapte de cazare cu mic dejun in Skopje (Macedonia de Nord)
-taxe de drum Bulgaria, Albania, Macedonia de Nord si taxe parcari
-drumetie de 7 ore Valbona-Pasul Valbona
-tururi pietonale Pogradec, Saranda, Gjirokastra, Tirana, Shkoder, Skopje
-ghid roman insotitor de grup
-cadou simbolic din partea Andinio Travel

TARIFUL NU INCLUDE:
-mesele care nu sunt incluse in program
-alte cheltuieli personale+suveniruri
-excursiile optionale si intrarile la obiective (aproximativ 60 euro/persoana) printre care urmatoarele:
40 euro – Croaziera pe Marea Ionica cu pranz inclus
-20 euro – intrarile la diverse obiective turistice de pe traseu

PERIOADA DE INSCRIERE: 29.12.2020-30.05.2021 (plata se poate efectua exclusiv online pe baza facturii aferente, prin transfer bancar sau depunere in cont).
Plata se poate realiza integral sau in 3 rate: 550 lei avans la rezervare + 600 lei diferenta pana la 15 aprilie 2021 + 600 lei diferenta pana la 15 iunie 2021.
*Pentru inscrieri si confirmari, va rog sa lasati mesaj la:
https://www.facebook.com/AndinioTravel
https://www.facebook.com/andrei.andinio
andiniotravel@gmail.com
apel/sms: 0749979979

OBIECTIVE TURISTICE:
-Canionul Matka
-Lacul Ohrid
-Orasul Pogradec
-Statiunea Saranda
-Drumul de coasta Vlore-Saranda
-Parcul Natural si Pasul Llogara
-Croaziera pe Marea Ionica
-Plajele Kakome Bay, Kroreza Beach si Plakotoi Bay
-Orasul Gjirokastra
-Castelul Gjirokastra
-Tirana, capitala Albaniei
-Orasul Shkoder
-Tamare, satul ascuns in munti
-Drumuri panoramice Alpii Albanezi
-Castelul Rozafa
-Tinutul Kukes
-Valea Valbona
-Drumetie Pasul Valbona si Varful Maja E Valbones
-Skopje, capitala Macedoniei de Nord
-Ekopoteca Panega

DESFASURAREA EXCURSIEI:

Ziua 0 (18 iulie 2021):
-intalnire la ora 20.30 in Piata Victoriei din Bucuresti, asezare in autocar si pregatire de plecare.
-la ora 21.00 pornim la drum spre Albania prin Bulgaria-Macedonia de Nord

Ziua 1 (19 iulie 2021):
-se merge pe timp de noapte pe traseul Bucuresti-Giurgiu-Ruse-Sofia-Kulata
-pe parcursul traseului prin Bulgaria pana la granita cu Macedonia de Nord vom face 3 popasuri de 30 minute.
-in jurul orei 5.45 vom intra in Macedonia de Nord si vom continua drumul pe traseul Gyueshevo-Kumanovo-Skopje-Canionul Matka
-pe la aproximativ ora 8.30 ajungem in spectaculosul Canion Matka unde vom aloca 3,5 ore de program liber pentru diverse activitati la alegerea turistilor: sa vizitati Biserica veche Sf. Andrei, sa va plimbati pe Ekopoteca Matka care merge pe marginea canionului pe o distanta de 5km, sa va plimbati prin canion cu vaporasul sau caiacul pana la Pestera Vrelo, sa vizitati Manastirea suspendata Nikola Shishevki sau sa va bucurati de bucate traditionale macedonene la una din tavernele locale.
-dupa popasul la Matka continuam calatoria catre Albania si dupa traversarea frontierei, in jurul orei 16.30 vom ajunge in orasul Pogradec pe malul albanez al Lacului Ohrid unde ne vom caza in aceasta seara.
-dupa formalitatile de cazare si de primire a camerelor de catre turisti, program liber pentru odihna, plaja sau plimbare pe faleza orasului sau prin centrul pietonal.
-seara cina pe cont propriu in statiune.

Ziua 2 (20 iulie 2021):
-trezire si mic dejun la ora 7.30.
-continuam calatoria noastra prin Albania astazi si ne indreptam catre capitala tarii, Tirana, unde vom ajunge dupa aproximativ 2 ore de mers cu autocarul.
-in Tirana planuim sa stam cam 2 ore pentru o scurta vizita in centrul orasului, o plimbare ce va cuprinde uriasa Piata Skanderberg unde se afla si Palatul Culturii si Muzeul National de Istorie, Parcul Rinia, Piramida Tiranei, Cladirea Parlamentului, Moscheea Namazgjah, Monumentul Prieteniei si centrul vechi pietonal din zona Rustemi.
-dupa acest popas turistic, ne imbarcam in autocar si pornim pe un drum lung si ametitor prin Tinutul Kukes spre inima Alpilor Albanezi, Valea Valbona.
Zona Muntilor Alpii Albanezi/Muntii Blestemati este una dintre cele mai salbatice zone din Europa iar Valea Valbona este un loc foarte izolat de restul tarii, aici ajungandu-se doar printr-un singur drum ce serpuieste prin munti prin Tinutul Kukes vreme de cateva ore.
Drumul pe care il vom parcurge astazi intre orasul Kukes si Valbone este un drum pe care cu siguranta o sa-l tineti minte pentru totdeauna, o capodopera rutiera in acesti munti salbatici si izolati
-sosire in jurul orei 19.00 in Valbona si dupa un popas de 30 minute intr-un loc panoramic unde vom face cateva sute de poze, ne indreptam la hotelul de la capatul drumului asfaltat, cazare si program liber.
-cina se poate servi pe cont propriu la restaurantul hotelului in care suntem cazati.

Ziua 3 (21 iulie 2021):
-trezire si mic dejun in intervalul 7.00-8.00.
**Pentru astazi propunem o drumetie spectaculoasa in Alpii Albanezi de aproximativ 6,5 ore dus-intors si o diferenta de nivel de +760metri pana in Pasul Valbona si pe Varful Maja e Valbones, la aproximativ 1750metri altitudine. Peisajul din Pasul Valbona este unul fantastic deoarece acest pas face legatura intre doua vai lungi din Alpii Albanezi iar peisajele catre varfurile cele mai inalte de peste 2600metri sunt pur si simplu ireale.
***Cei ce nu doresc/nu pot sa realizeze aceasta drumetie, vor ramane in zona hotelului pana la amiaza, posibilitatile de petrecere a timpului fiind infinite din moment ce aceasta locatie se afla in mijlocul unor peisaje captivante si la marginea unor poteci si pajisti unde se pot face numeroase plimbari de relaxare.
-la maxim ora 15.00 ne intoarcem din drumetie si pornim din nou la drum prin aceasta cale rutiera fantastica din Tinutul Kukes, urmand sa ne indreptam catre orasul Shkoder, unde vom ajunge seara tarziu.
Orasul Shkoder se afla la granita cu Muntenegru si pe malul Lacului Skadar.
-dupa formalitatile de cazare si de primire a camerelor de catre turisti, program liber pentru plimbare prin centrul orasului si cina pe cont propriu.
**Hotelul se afla chiar in centrul orasului iar zona pietonala este foarte aproape.

Ziua 4 (22 iulie 2021):
-trezire si mic dejun in intervalul 7.00-8.00.
-la ora 8.15 pornim la drum pentru ca si astazi avem o zi lunga si plina de drumuri incredibile, urmand sa luam ultimul contact cu frumusetea inegalabila a Alpilor Albanezi, munti considerati printre cei mai spectaculosi din lume dar si sa strabatem superba sosea de coasta Vlore-Saranda prin Parcul Natural Llogara.
-vom porni mai intai catre Tamare, satul de piatra ascuns in munte, unde vom ajunge dupa un drum absolut incredibil ce taie respiratia oricui si ofera privelisti fantastice. Pe drum vom opri 20 minute la un punct panoramic aflat in punctul cel mai inalt al acestei sosele alpine.
-in Tamare facem un popas de 45 minute pentru plimbare prin imprejurimi si ne minunam de impunatoarele turnuri de piatra ce se inalta deasupra satului din munti.
-ne intoarcem inapoi in Shkoder pe acelasi drum spectaculos iar la iesirea din oras, ne oprim pentru un popas de 1,5 ore la ruinile Castelul Rozafa, aflat pe un deal deasupra confluentei dintre raul Buna, raul Drina si Lacul Skadar.
-apoi pornim spre sudul tarii pe traseul Shkoder-Durres-Vlore-Saranda, cu cateva pauze tehnice pe parcurs.
-vom avea de strabatut un drum de coasta spectaculos de 120km de la Vlore la Saranda, trecand peste cateva sectoare de drum ce ne vor aminti de Transfagarasanul nostru de acasa.
-ajungem seara in jurul orei 21.00 in Saranda, perla rivierei albaneze din sud.
-dupa formalitatile de cazare si de primire a camerelor de catre turisti, program liber pentru plimbare prin statiune si cina pe cont propriu.

Ziua 5 (23 iulie 2021):
-micul dejun in jurul orelor 8.00-9.00.
-pentru astazi propunem o spectaculoasa Croaziera pe Marea Ionica, aceasta se va desfasura in intervalul orar 10.00-17.00 si va include o lunga plimbare pe mare cu opriri la Cape Qefali pentru panorama, opriri pentru baie in mare la plajele Kakome Bay, Kroreza Beach si Plakotoi Bay – accesibile doar de pe mare si un pranz traditional pe vapor.
**Cei care nu doresc sa opteze pentru croaziera optionala, vor avea program liber in Saranda pentru plaja, plimbare si relaxare pana dupa-amiaza.
-in jurul orei 17.30 ne intoarcem inapoi la hotel iar pentru restul dupa-amiezii si toata seara program liber de explorare a statiunii, de petrecut prin barurile si terasele de pe faleza si relaxare.

Ziua 6 (24 iulie 2021):
-mic dejun si pregatire bagaj in intervalul 7.00-8.00
-la ora 8.15 pornim la drum pe traseul Saranda-Gjirokastra, pana unde avem de parcurs aproximativ 50km.
Pentru a ajunge in superbul orasel de munte Gjirokastra, vom traversa muntii spre centrul tarii pe un drum spectaculos si pana sa ne trezim din ameteala peisajelor spectaculoase deja ajungem la destinatia acestei dimineti, Gjirokastra.
-vreme de doua ore si jumatate ne plimbam pe stradutele pitoresti din Gjirokastra, vizitam o casa memoriala autentica, urcam la cetatea de pe deal si servim o placinta traditionala (burek) la una din terasele orasului vechi.
-in jurul orei 12.00 revenim la hotel si ne imbarcam impreuna cu bagajele noastre spre ultima oprire a circuitului nostru, capitala Macedoniei de Nord – Skopje, pana unde avem de parcurs un lung drum prin centrul Albaniei si apoi prin muntii Macedoniei.
-dupa formalitatile de cazare si de primire a camerelor de catre turisti, program liber pentru plimbare prin centrul orasului si cina pe cont propriu.
**Va recomandam o plimbare prin Vechiul Bazar, prin Piata Centrala a orasului si pe promenada raului Vardar.

Ziua 7 (25 iulie 2021):
-mic dejun la hotel incepand cu ora 7.30.
-facem o plimbare de 1,5 ore prin centrul orasului Skopje pentru ultimele impresii, poze si suveniruri, dupa care luam bagajele si ne imbarcam in autocar pe lungul drum spre casa, pe ruta Skopje-Kyustendil-Sofia-Lukovit-Ruse-Bucuresti.
**Pe parcursul traseului vom face mai multe popasuri de toaleta, o pauza mai lunga pentru masa de pranz si o oprire de o ora pentru o scurta drumetie pe Ekpoteca Panega
-sosire in Piata Victoriei din Bucuresti in jurul orei 0.30 in functie de conditiile de trafic si de timpii petrecuti la punctele de frontiera.

ASIGURARI DE CALATORIE RECOMANDATE:
– Asigurarea clasica de călătorie/medicala, se realizează opțional pe cont propriu la orice agentie de asiguratori din Romania si este valabila pentru orice calatorie in strainatate.
– Asigurarea STORNO (asigurarea de anulare a calatoriei) se realizează opțional și pe cont propriu la orice agentie de asiguratori din Romania, cu scopul de recuperare a sumelor achitate spre agenție în caz de motive excepționale admise pentru despagubire.
*Aceasta asigurare STORNO se incheie in momentul achitarii primei rate catre prestatorul de servicii (agentia de turism).

BAGAJ:
-incaltaminte si imbracaminte specifice prognozei meteo
-echipament montan, bocanci+imbracaminte specifica (pentru cei care opteaza pentru traseul montan)
-pelerina de ploaie/umbrela (OBLIGATORIU)
-costum de baie
-palarie de soare, ochelari etc.
-trusa medicala minima

CONDITII DE PENALIZARE IN CAZ DE RETRAGERE:
In cazul in care calatorul renunta din vina sa la serviciile de calatorie care fac obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:
a) 25% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face cu mai mult de 45 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
b) 50% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face in intervalul 17-44 de zile inainte de data plecarii;
c) 100% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 16 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

SC ANDINIO TRAVEL SRL (agentie de turism touroperatoare)
CUI: 36768060
J40/15403/2016
Licenta de Turism: nr. 761/23.01.2019
Polita de Asigurare: BN 000002060 (20.12.2020-19.12.2021)

Categorii: Excursii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website construit si intretinut de MarmixSoft.com