Andinio Travel va invita intr-un circuit pitoresc la sfarsitul primaverii prin Republica Moldova.
Avem in plan 3 zile pline cu programe de vizitare, degustari de vinuri si aventuri pe dealuri, toate acestea intr-un mix perfect pentru toate varstele:
Vom descoperi Parcul Natural Lunca Prutului de Jos si Lacul Beleu.
Vom participa la o vizita traditionala cu pranz inclus si petrecere folclorica la EcoVillage Valeni.
Ne vom rataci pe strazile din centrul orasului Chisinau.
Ne vom aventura in lumea subterana a Cramelor Cricova.
Vom urca pe dealurile de la Orheiul Vechi si vom gusta placintele traditionale moldovenesti din satul Butuceni.
Vom participa la o degustare de vinuri specializata la Crama Asconi.
Vom afla la Muzeul National din Besalma cine sunt gagauzii si cat de interesanta este Regiunea Gagauzia.
Ne vom plimba pe faleza Dunarii in orasul Galati si vom servi un peste proaspat la unul din restaurantele locale.
Va asteptam alaturi de noi in 3 zile pline de povesti frumoase!

DATA EXCURSIEI: 3-5 septembrie 2021
DURATA: 3 ZILE
COST: 555 lei/persoana

Plata excursiei reprezinta acordul dumneavoastra fata de contractul cadru general afisat pe site-ul nostru si care poate fi accesat aici: http://andiniotravel.ro/…/2021/02/contract-model-2021.pdf

TARIFUL INCLUDE:
-transport midiautocar/autocar clasificat international pentru turism pe ruta Bucuresti-Cahul-Chisinau-Cricova-Butuceni-Puhoi-Besalma-Galati-Bucuresti
-diurna si cazare sofer si ghid insotitor
-taxe de drum+taxe parcari Romania
-taxe de drum+taxe parcari Moldova
-cazare 2 nopti in hotel central – Chisinau
-2 x mic dejun inclus
-tur pietonal Orheiul Vechi
-tur pietonal Parcul Natural Lunca Prutului de Jos
-ghid insotitor de grup
-cadou simbolic din partea Andinio Travel

TARIFUL NU INCLUDE:
-mesele care nu sunt incluse in program
-intrare+vizitare Cramele Cricova – 350 lei moldovenesti (87 RON)
-vizitare+degustare vinuri la Crama Asconi – 150 lei moldovenesti (37 RON)
-participarea la programul special de 5 ore de la EcoVillage Valeni – 100 RON/persoana ce include:
*primire cu paine si sare a oaspetilor
*vizitare Muzeul de Istorie si Etnografie Valeni
*vizitare atelier de tesut covoare traditionale
*vizitare Curtea Traditionala Domneasca si Casa-Muzeu
*pranz inclus, bucate traditionale specifice Luncii Prutului (salata, placinta cu branza de oi, zeama moldoveneasca/bors cu miel, saramura de peste/tocana de purcel, vinul casei la discretie, desert.
*program artistic cu muzica si dansuri, oferit de Grupul Etno-Folcloric Vălenașii + Masterclass – hora traditionala a Luncii Prutului în 7 pași
-alte cheltuieli personale+suveniruri

PERIOADA DE INSCRIERE: 19.01.2021-10.08.2021 (plata se poate efectua exclusiv online pe baza facturii aferente, prin transfer bancar sau depunere in cont).
Plata se poate realiza integral sau in 2 rate: 300 lei avans la rezervare + 255 lei diferenta pana la 1 august 2021
*Pentru inscrieri si confirmari, va rog sa lasati mesaj la:
https://www.facebook.com/AndinioTravel
https://www.facebook.com/andrei.andinio
andiniotravel@gmail.com
apel/sms: 0749979979

OBIECTIVE TURISTICE:
-Parcul Natural Lunca Prutului de Jos
-Rezervatia stiintifica – Lacul Beleu
-EcoVillage Valeni (Muzeul de Istorie si Etnografie + Casa-Muzeu)
-Petrecere etnografica cu ansamblu folcloric + masterclass „Hora Moldoveneasca in 7 pasi”
-Tinutul Cahul
-Chisinau – capitala Republicii Moldova
-Arcul de Triumf, Parcul Catedralei si Catedrala, Statuia lui Stefan Cel Mare
-Fabrica de bomboane Bucuria
-Cramele Cricova – vizitare
-Orheiul Vechi – vizitare canion, pestera, manastire si dealuri
-Satul Butuceni – sat traditional
-Crama Asconi – vizitare si degustare de vinuri
-Regiunea Gagauzia
-Muzeul National Gagauz din Besalma
-Galati – Parc Port, Faleza Inferioara

DESFASURAREA EXCURSIEI:

Ziua 1:
-intalnire la ora 5.45 in fata Hotelului Horoscop – Piata Unirii
-la ora 6.00 pornim la drum pe traseul Bucuresti-Drajna-Slobozia-Braila-Galati (cu 2 popasuri de 30 minute pe drum)
-in jurul orei 10.30 vom ajunge in Vama Giurgiulesti si vom incepe procedurile de traversare in Republica Moldova (poate dura pana la o ora trecerea celor 2 vami).
-dupa ce intram pe teritoriul Republicii Moldova, pornim catre nord si dupa doar 10 minute oprim pentru primul popas turistic al circuitului in satul Slobozia Mare.
Ne vom angaja intr-o plimbare scurta de 10 minute din marginea satului catre pantele dealurilor ce strajuiesc malurile Lacului Beleu.
Impreuna cu ghidul insotitor, veti fi condusi la un punct de belvedere de unde veti avea o panorama foarte frumoasa cu Lacul Beleu si cu intreaga rezervatie a Parcului Natural Lunca Prutului de Jos si veti afla mai multe detalii despre aceste locuri pe cat de frumoase pe atat de triste cu o istorie tare zbuciumata.
-dupa plimbarea de aproximativ 45 minute ne intoarcem la autocar si continuam traseul nostru pentru scurta vreme pana in urmatorul sat: Valeni.
-in Valeni vom avea o activitate complexa de aproximativ 5 ore ce va include atat programe de vizitare cat si pranzul traditional si o petrecere cu ansamblu folcloric.
Costul acestei activitati este de aproximativ 100RON/persoana, banii acestia urmand sa fie achitati in autocar inainte de sosirea la aceasta destinatie.
La Valeni vom fi asteptati traditional cu paine si sare de catre cele mai importante persoane din sat, in fruntea lor fiind chiar celebra „Bunica bate toba” care a participat in urma cu mai multi ani alaturi de Zdob si Zdub la Eurovision si persoana careia se datoreaza toata aceasta miscare turistica ce s-a dezvoltat in Valeni.
Vom vizita Muzeul de Istorie si Etnografie al satului unde vom afla povesti interesante despre Basarabia dupa unirea si dupa desprinderea de Romania.
Vom continua cu sosirea noastra in EcoVillage Valeni, unde vom descoperi Curtea Traditionala Domneasca si Casa-Muzeu.
Vom servi pranzul traditional cu bucate alese si pe indelete:
-salata si placinte traditionale moldovenesti
-FELUL 1: zeama moldoveneasca sau ciorba cu miel
-FELUL 2: saramura de peste cu mamaliguta sau tocana de purcel
-DESERT + VINUL CASEI la discretie
Dupa servirea pranzului, vom fi incantati de programul etno-folcloric cu muzica si dansuri oferit de Grupul Etno-Folcloric Vălenașii si cine doreste poate participa la Masterclass – hora moldoveneasca traditionala in 7 pasi.
-in jurul orei 17.30 dupa multa distractie si voie buna, ne luam ramas-bun de la gazdele noastre din Valeni si plecam spre Chisinau.
-sosire in centrul orasului Chisinau in jurul orei 20.30, cazare la hotel (insusi hotelul nostru este un obiectiv turistic in sine, un monument extraordinar al comunismului).
-dupa cazare, program liber de petrecere a timpului si de servire a cinei la unul din resturantele centrale unde se mananca foarte bine in oras (ghidul o sa va indrume catre cele mai bune alegeri).
Ziua 2:
-trezire si mic dejun la ora 8.00.
-in jurul orei 9.00 ne intalnim la autocar si plecam intr-o excursie de o zi cu un mic rucsacel la noi cu cele necesare.
-la ora 10.00 vom vizita Crama Cricova (optional), ocazie cu care veti fi surprinsi de lumea subterana in care s-a construit aceasta poveste de succes, una dintre cele mai importante crame de vinuri din Europa.
Vizita incepe prin preluarea cu un trenulet din exterior si parcurgerea galeriilor si incaperilor subterane cu acesta, rand pe rand urmand sa vizitati mai multe incaperi in care veti afla toate secretele prelucrarii vinului renumit de Cricova. La sfarsit, veti avea ocazia sa va cumparati si cateva sticle de vin suvenir pentru acasa de la magazinul de desfacere Cricova.
Intregul tur dureaza aproximativ 90 de minute si este optional, daca sunt persoane care nu doresc sa viziteze Cricova pot ramane in exterior si se pot plimba prin imprejurimile cramelor pana la sosirea grupului pentru preluarea de catre autocar.
-continuam traseul nostru de azi catre inima Republicii Moldova si poate cel mai frumos loc din tara: Orheiul Vechi.
-la Orheiul Vechi vom descoperi un cadru natural special, unde râul Răut a sapat un spectaculos canion in jurul satelor Butuceni si Trebujeni.
Vom face si noi o scurta plimbare pe dealul principal unde vom fi intampinati de Crucea de Piatra (Inima Moldovei), dupa care vom vizita pestera rupestra din interiorul canionului si Manastirea Orheiul Vechi aflata in varful dealului,
Vom cobori in centrul satului Butuceni si vom face un popas de 1 ora la una din locatiile traditionale de aici, ocazie cu care ne vom rasfata papilele gustative cu sortimente de placinte traditionale.
-dupa intoarcerea la autocar, in jurul orei 14.30 vom porni catre Crama Asconi din Puhoi, una dintre cele mai frumoase si traditionale crame pe care le-am vizitat pana acum in lungile noastre calatorii.
Vizita noastra la Crama Asconi va cuprinde atat vizita prin toate sectoarele de productie cat si o degustare de vinuri in sala principala, un rasfat ideal al papilelor gustative cu vinuri de renume mondial.
-in jurul orei 17.30 parasim satul Puhoi si revenim in Chisinau la hotel, dupa ora 18.00 toata lumea avand program liber pentru plimbare prin Chisinau (va recomandam zona centrala: Parcul Catedralei, Arcul de Triumf, Catedrala, Parcul si Statuia lui Stefan cel Mare etc.)
-cina pe cont propriu la unul din restaurantele din oras.
Ziua 3:
-trezire si mic dejun la ora 8.00.
-la ora 9.00 vom parasi hotelul nostru maret impreuna cu tot bagajul si ne imbarcam in autocar pentru ultima zi a calatoriei noastre.
-vom porni spre Romania avand ca obiective turistice pentru ziua de azi: Regiunea Autonoma Gagauzia, Muzeul National Gagauz din Besalma, Tinutul Cahul si orasul Galati.
-primul popas turistic inainte de a parasi capitala Republicii Moldova (Chisinau) va fi unul foarte important: Fabrica de Bomboane Bucuria, unde veti avea la dispozitie timp suficient pentru a va face toate cumparaturile necesare de dulciuri pentru voi si cei dragi.
-continuam catre sud si dupa 1 ora si 15 minute de la plecare vom intra in Regiunea Gagauzia, unde ne vom opri pentru a ne poza in cele mai originale moduri cu marele panou ce indica intrarea pe teritoriul gagauz.
-pe parcursul calatoriei prin aceasta regiune, veti afla mai multe despre poporul gagauz si despre istoria acestora.
-dupa traversarea „capitalei” regiunii – Comrat, ne vom indrepta spre satul Besalma, unde vom face tot posibilul sa aranjam o vizita la Muzeul National de Istorie Gagauz din localitate.
**Trebuie sa aveti in vedere ca in intreaga regiune Gagauzia nu se vorbeste aproape deloc romana, populatia este vorbitoare doar de turca si rusa iar aproape toate informatiile pe care le veti gasi sunt in aceste limbi.
-dupa vizita din Besalma, pornim spre Romania traversand mai intai localitatile gagauze Kongaz si Svetlii si apoi dealurile Tinutului Cahul si orasul Cahul, urmand sa ajungem in Vama Giurgiulesti in jurul orei 15.00.
-dupa formalitatile destul de birocratice de intrare in Romania, in scurta vreme vom opri in orasul Galati pentru ultimul popas turistic al excursiei.
-veti avea program liber aproximativ 3 ore in Galati, timp in care puteti sa va plimbati pe Faleza Dunarii, sa serviti masa la unul din resturantele aflate pe ponton sau sa vizitati Turnul de Televiziune.
-in jurul orei 19.30 pornim catre Bucuresti pe traseul Galati-Braila-Slobozia-Bucuresti, cu un mic popas pe traseu.
-sosire in Piata Unirii din Bucuresti in jurul orei 23.00 in functie de trafic.

ASIGURARI DE CALATORIE RECOMANDATE:
– Asigurarea clasica de călătorie/medicala, se realizează opțional pe cont propriu la orice agentie de asiguratori din Romania si este valabila pentru orice calatorie in strainatate.
– Asigurarea STORNO (asigurarea de anulare a calatoriei) se realizează opțional și pe cont propriu la orice agentie de asiguratori din Romania, cu scopul de recuperare a sumelor achitate spre agenție în caz de motive excepționale admise pentru despagubire.
*Aceasta asigurare STORNO se incheie in momentul achitarii primei rate catre prestatorul de servicii (agentia de turism).

BAGAJ:
-incaltaminte si imbracaminte specifice prognozei meteo
-echipament lejer de drumetii usoare si plimbari in aer liber
-pelerina de ploaie/umbrela (OBLIGATORIU)
-palarie de soare, ochelari etc.
-trusa medicala minima

CONDITII DE PENALIZARE IN CAZ DE RETRAGERE:
In cazul in care calatorul renunta din vina sa la serviciile de calatorie care fac obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:
a) 25% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face cu mai mult de 45 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
b) 50% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face in intervalul 17-44 de zile inainte de data plecarii;
c) 100% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 16 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

SC ANDINIO TRAVEL SRL (agentie de turism touroperatoare)
CUI: 36768060
J40/15403/2016
Licenta de Turism: nr. 761/23.01.2019
Polita de Asigurare: BN 000002060 (20.12.2020-19.12.2021)

Categorii: Excursii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website construit si intretinut de MarmixSoft.com