La sfarsitul lunii mai ne organizam si pornim intr-o noua aventura de primavara prin Bulgaria.
Ne-am propus o incursiune in istoria poporului de la sud de Dunare astfel ca vom vizita mai multe obiective turistice cu o poveste importanta in trecutul Bulgariei dar si fortarete si asezari spectaculoase situate pe dealuri stancoase si locuri panoramice.
Va asteptam sa descoperim noi destinatii inedite din Bulgaria intr-o alta aventura cu Andinio Travel!

DATA EXCURSIEI: 23.05.2021
DURATA: 1 ZI
COST: 140 lei/persoana

Plata excursiei reprezinta acordul dumneavoastra fata de contractul cadru general afisat pe site-ul nostru si care poate fi accesat aici:
http://andiniotravel.ro/…/2021/02/contract-model-2021.pdf

TARIFUL INCLUDE:
-transport microbuz/midiautocar/autocar
-taxe de drum Bulgaria + taxe parcari
-taxa pod Ruse-Giurgiu-Ruse
-ghid – insotitor de grup
-cadou simbolic din partea Andinio Travel

TARIFUL NU INCLUDE:
-cheltuieli personale si masa
-intrarile la obiectivele turistice (aproximativ 25 leva/persoana)

ATENTIE! Excursia se va desfasura doar in conformitate cu prevederile legale de transport pasageri pe timp de stare de alerta si doar in cazul in care nu implica carantina la revenirea in Romania.
In cazul in care excursia nu se poate desfasura din motive independente de agentia Andinio Travel, aceasta va fi reprogramata la o data ulterioara dar participantii inscrisi au dreptul sa se retraga si sa le fie inapoiata suma de participare (cu exceptia comisionului de 5 lei/operatiune pentru rambursare).

PERIOADA DE INSCRIERE: 14.01.2021-10.05.2021 (plata se poate efectua exclusiv online, prin transfer bancar sau depunere in cont, pe baza facturii aferente). Locul este confirmat si asigurat doar dupa achitarea contravalorii excursiei.
*Pentru inscrieri si confirmari, va rog sa lasati mesaj la:
https://www.facebook.com/andrei.andinio
https://www.facebook.com/AndinioTravel/
andiniotravel@gmail.com
apel/sms: 0749979979

OBIECTIVE TURISTICE:
-Ruinele Castelului Abritus din Razgrad
-Fortareata Madara
-Calaretul din Madara – basorelief sculptat in stanca
-Fortareata Ovech
-Orasul Provadia
-Centrul pietonal din orasul Shumen
-Monumentul 1300 ani Bulgaria din Shumen

DESFASURAREA EXCURSIEI:
-intalnire la ora 5.50 la Piata Unirii – in fata la Hotel Horoscop
-la ora 6.00 pornim la drum pe traseul Bucuresti-Giurgiu-Ruse
-inainte de formalitatile vamale de trecere in Bulgaria, popas 30 minute pentru mic dejun si dezmortire
-dupa trecerea granitei, ne indreptam catre vest spre orasul Razgrad, unde vom ajunge in jurul orei 9.15 pentru vizitarea primului obiectiv turistic al zilei: Ruinele Castelului Abritus, o importanta asezare urbana a Moesiei Inferioare ce dateaza din secolul 4 i.Hr.
-dupa vizita intregului sit arheologic, continuam traseul nostru prin istoria veche a Bulgariei si ne indreptam spre un alt loc cu o insemnatate istorica reprezentativa: Madara.
-aici vom face o pauza de aproximativ 1,5 ore pentru a descoperi spectaculosul basorelief sapat in stanca denumit „Calaretul din Madara” dar si sa urcam pana in varful fortaretei cocotate pe un deal stancos unde se ajunge aventurandu-ne pe niste scari ametitoare.
-dupa vizita in Madara, continuam inca 30 minute cu autocarul pana in cel mai indepartat punct al zilei: orasul Provadia.
Aici vom vizita poate cel mai asteptat obiectiv al acestei excursii, Fortareata Ovech, agatata pe un platou stancos deasupra orasului. Pana la aceasta se poate merge partial cu autocarul dupa care o scurta drumetie pe jos.
Atentie! Peisajele sunt ametitoare!
-dupa o ora si jumatate de plimbari si multe poze prin toate colturile acestei spectaculoase fortarete, ne intoarcem la autocar si ne indreptam spre orasul Shumen, locul unde s-a nascut Bulgaria.
Primul popas turistic il vom face la Monumentul 1300 ani Bulgaria, o constructie extraterestra de pe varful dealului stancos de deasupra orasului.
Aici ne vom minuna de tot felul de forme ciudate de statui si constructii megalitice ce ilustreaza istoria milenara a poporului bulgar.
Ultimul popas turistic il vom face in centrul orasului Shumen, unde se va oferi un timp liber de 1,5 ore pentru plimbare sau servirea mesei la una din tavernele locale.
-in jurul orei 17.45 pornim spre casa pe traseul Shumen-Razgrad-Ruse-Bucuresti
(cu un popas de 15-20 minute pe drum pentru toaleta).
-sosirea se va face inapoi la Piata Unirii in jurul orei 21.00.

ATENTIE!! Nu vom permite accesul in autocar turistilor fara masca de protectie iar purtarea acesteia este obligatorie pe toata durata calatoriei.
ATENTIE!! Pentru participarea in excursie este nevoie de buletin sau pasaport valabil pentru a trece granita. In cazul minorilor, parintii sunt nevoiti sa ia la cunostiinta toate detaliile specificate pe site-ul MAE, capitolele legate de scoaterea minorilor din tara.
ATENTIE!! Toate platile din Bulgaria se efectueaza in moneda locala (LEVA). Nu vom opri pentru schimb valutar in Bulgaria, trebuie sa va schimbati bani din Bucuresti (se gasesc la casele de schimb valutar din centrul orasului si la Dristor Kebab Exchange).

BAGAJ:
-incaltaminte de iarna pentru drumetie usoara (bocanci/ghete etc.)
-echipament si haine adaptate anotimpului si prognozei meteo
-trusa medicala minima
-pelerina de ploaie (OBLIGATORIU)
-ochelari de soare/caciula/manusi/buff/sosete de schimb (RECOMANDAT)

CONDITII DE PENALIZARE IN CAZ DE RETRAGERE:
In cazul in care calatorul renunta din vina sa la serviciile de calatorie care fac obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:
a) 25% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face cu mai mult de 45 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
b) 50% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face in intervalul 17-44 de zile inainte de data plecarii;
c) 100% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 16 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

SC ANDINIO TRAVEL SRL (agentie de turism touroperatoare)
CUI: 36768060
J40/15403/2016
Licenta de Turism: nr. 761/23.01.2019
Polita de Asigurare: BN 000002060 (20.12.2020-19.12.2021)

Categorii: Excursii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website construit si intretinut de MarmixSoft.com