Andinio Travel va invita la inceputul lunii aprilie intr-un frumos circuit de primavara prin zone pitoresti si mai putin umblate din Harghita si Covasna.
Vom vizita doua castele frumoase (Castelul Kalnoky din Miclosoara si Castelul Daniel din Talisoara), vom descoperi Rezervatia Tinovul Mohos si Lacul Sfanta Ana, ne vom aventura pe Piatra Soimilor pentru o superba panorama, vom rataci pe strazile orasului Miercurea Ciuc, vom descoperi ruinile Cetatii Rakoczi – fost punct vamal cu o belvedere larga, vom realiza o drumetie inedita prin salbaticii Munti Nășcălat si vom participa la o petrecere in aer liber cu muzica si dansuri traditionale ale ceangailor de pe Valea Sălămașului rasfatandu-ne cu bucate alese din ograda gazdelor noastre.
Va asteptam alaturi de noi intr-un nou circuit de primavara cu numeroase activitati si locuri de neuitat!

DATA EXCURSIEI: 3-4.04.2021
DURATA: 2 ZILE
COST: 310 lei/persoana

Plata excursiei reprezinta acordul dumneavoastra fata de contractul cadru general afisat pe site-ul nostru si care poate fi accesat aici:
http://andiniotravel.ro/…/2021/02/contract-model-2021.pdf

TARIFUL INCLUDE:
-transport microbuz/midibus/autocar clasificat pentru curse turistice
-o noapte de cazare la hotel in Miercurea Ciuc
-mic dejun inclus
-diurna si cazare sofer si ghid
-taxe parcari si taxe de drum
-insotitor de grup
-ghid montan autorizat
-cadou simbolic din partea agentiei Andinio Travel

TARIFUL NU INCLUDE:
-intrarile la Castelul Kalnoky si Castelul Daniel
-taxa de rezervatie Lacul Sfanta Ana si ghid local pentru Tinovul Mohos (10 lei/persoana)
-spectacol cu dansuri si muzică specifică ceangăilor de pe Valea Sălămașului cu gustare traditionala inclusă (50 lei/persoana)
-mesele care nu sunt incluse in tariful de baza
-cheltuieli personale si suveniruri

PERIOADA DE INSCRIERE: 15.02.2021-17.03.2021 (plata se poate efectua exclusiv online, prin transfer bancar sau depunere in cont, pe baza facturii aferente). Locul este confirmat si asigurat doar dupa achitarea contravalorii excursiei.
*Pentru inscrieri si confirmari, va rog sa lasati mesaj la:
https://www.facebook.com/andrei.andinio
https://www.facebook.com/AndinioTravel
andiniotravel@gmail.com
apel/sms: 0749979979

OBIECTIVE TURISTICE:
-Castelul Kalnoky din Miclosoara
-Castelul Daniel din Talisoara
-Rezervatia Tinovul Mohos
-Lacul Sfanta Ana
-Statiunea Baile Tusnad
-Piatra Soimilor (punct panoramic – drumetie usoara)
-Orasul Miercurea Ciuc
-Valea Ghimesului
-Satul de ceangăi – Valea Rece
-Munceii Nășcălatului (Vârful Nășcălat – drumetie medie)
-traditii si dansuri populare pe Valea Sălămașului
-Valea Trotușului
-Cetatea Rakoczi din Pasul Ghimes-Palanca

DESFASURAREA EXCURSIEI:

ZIUA 1:
-intalnire la ora 5.50 in parcarea centrala din Piata Victoriei
-la ora 6.00 pornim la drum pe traseul Bucuresti-Brasov-Miclosoara (cu o oprire de 30 minute pe drum).
-in jurul orei 9.45 vom ajunge in localitatea Micloșoara la primul obiectiv al circuitului nostru, Castelul Kalnoky
-vizita 1 ora 15 minute Castelul Kalnoky
-continuam traseul nostru prin arealul Depresiunii Baraolt si dupa alte 15 minute de mers cu autocarul, ajungem la cel de-al doilea castel secuiesc al zilei – Castelul Daniel din Talisoara (popas de vizitare 45 minute)
-continuam calatoria noastra prin Tinutul Secuiesc si pe masura ce depasim cu autocarul culmile domoale ale Muntilor Baraolt in drum spre Valea Oltului si Masivul Ciomatu, primavara incepe usor usor sa ne incante cu peisaje pitoresti
-sosim la Lacul Sfanta Ana in jurul orei 13.00 si facem aici un popas de 3 ore, timp in care vizitam Rezervatia Tinovul Mohos cu ghid local specializat si raman aproximativ 2 ore pentru program liber (cine vrea poate sa faca o tura de lac la picior sau sa se relaxeze prin imprejurimile rezervatiei)
-pornim catre statiunea Baile Tusnad unde facem ultimul popas turistic al zilei: a) cei ce doresc, pot urca alaturi de noi catre punctul de belvedere asupra statiunii numit Piatra Soimilor (drumetie usoara, 1,5 ore dus-intors, +235metri diferenta de nivel).
b) cei ce nu doresc sa realizeze drumetia spre Piatra Soimilor, se pot relaxa la o plimbare prin statiune servind un kurtos kalacs local, vizitand Lacul Ciucas precum si centrul statiunii.
-ne imbarcam in autocar si pornim catre orasul Miercurea Ciuc, gazda noastra din aceasta seara, urmand sa ajungem la hotelul nostru la maxim ora 19.00
-dupa formalitatile de cazare, program liber de petrecere a serii in oras si cina pe cont propriu

Ziua 2:
-mic dejun la ora 7.30 si plecare la aproximativ 8.15 cu autocarul cu intreg bagajul.
-ne indreptam spre o zona superba a Tinutul Secuiesc – Valea Ghimesului, de la granita judetelor Harghita si Bacau.
-odata ajunsi in satul de ceangai Valea Rece, ne pregatim pentru o drumetie de dificultate medie spre Munceii Nășcălatului, o subdiviziune montana aflata intre Muntii Hasmas, Muntii Tarcau si Muntii Ciucului.
Traseul nostru se va desfasura pe acelasi itinerariu atat la urcare cat si la coborare, iar durata acestuia este de aproximativ 4,5 ore dus-intors cu 30 minute pauza pe varf, diferenta de nivel de urcare fiind de +735metri pana la altitudinea maxima pe Varful Nășcălat – 1554metri de unde vom avea panorame vaste deosebite catre numeroase grupe montane din zona centrala a Romaniei.
***Daca sunt persoane in grup care nu doresc/nu pot sa realizeze drumetia propusa, vor avea program liber timp de 5 ore in satul Valea Rece, de unde pot porni in plimbari si drumetii usoare pe ulitele satului si prin poienile de la baza muntelui.
-ne intoarcem in jurul orei 14.00 inapoi in satul Valea Rece si pornim catre Valea Sălămașului unde colaboratorii nostri locali ne vor intampina cu un spectacol local cu dansuri si muzica traditionale din comunitatea ceangăilor.
-alaturi de acest spectacol traditional, vom fi serviti si cu o gustare cu bunataturi locale (branza, carnati, urda, zacusca, slana, ceapa, paine de casa cu cartofi, palinca etc.)
-fericiti si entuziasmati dupa frumoasele experiente din Valea Rece, ne luam la revedere de la gazdele noastre si ne imbarcam in autocar pentru a porni usor spre casa
-ultimul popas turistic al excursiei il facem in Pasul Ghimes-Palanca, pentru o vizita de 45 de minute la Cetatea Rakoczi (fost punct vamal) unde vom avea de urcat aproximativ 150 de trepte pentru o panorama deosebita asupra Vaii Trotusului.
La final ne pozam cu celebra locomotiva locala devenita atractie fotografica si pornim catre casa pe traseul Ghimes-Comanesti-Onesti-Adjud-Focsani-Buzau-Bucuresti (cu o oprire de 30 minute pe drum)
-sosire la Piata Victoriei din Bucuresti in jurul orei 22.30 in functie de trafic.

ATENTIE!! Nu vom permite accesul in autocar turistilor fara masca de protectie iar purtarea acesteia este obligatorie pe toata durata calatoriei.

Excursia este una cu un caracter turistic si montan si se recomanda tuturor iubitorilor de natura cu o conditie fizica decenta, pregatiti pentru cateva drumetii si programe de vizitare in mijlocul naturii.

BAGAJ:
-bocanci de munte
-echipament si haine conform prognozei meteo
-aparat foto+ochelari de soare (optional)
-pelerina de ploaie (OBLIGATORIU)
-incaltaminte de schimb (RECOMANDAT)

CONDITII DE PENALIZARE IN CAZ DE RETRAGERE:
In cazul in care calatorul renunta din vina sa la serviciile de calatorie care fac obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:
a) 25% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face cu mai mult de 45 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
b) 50% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face in intervalul 17-44 de zile inainte de data plecarii;
c) 100% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 16 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

SC ANDINIO TRAVEL SRL (agentie de turism touroperatoare)
CUI: 36768060
J40/15403/2016
Licenta de Turism: nr. 761/23.01.2019
Polita de Asigurare: BN 000002060 (20.12.2020-19.12.2021)

Categorii: Excursii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website construit si intretinut de MarmixSoft.com