Ne intoarcem pe Via Transilvanica in miezul primaverii pentru a descoperi trasee noi, dealuri cu paduri inverzite si poteci prafuite umblate doar de calatori temerari si animale salbatice.
Pe langa cele doua trasee spectaculoase propuse pentru acest weekend, vom vizita si cateva sate transilvanene din drumul nostru precum si numeroase cetati si castele fortificate iar noaptea o vom petrece in frumosul oras medieval, Sighisoara.
Va asteptam alaturi de noi intr-o aventura plina de verde la sfarsit de aprilie!

DATA EXCURSIEI: 24-25.04.2021
DURATA: 2 ZILE
COST: 320 lei/persoana

Plata excursiei reprezinta acordul dumneavoastra fata de contractul cadru general afisat pe site-ul nostru si care poate fi accesat aici:
http://andiniotravel.ro/…/2021/02/contract-model-2021.pdf

TARIFUL INCLUDE:
-transport microbuz/midibus/autocar clasificat pentru curse turistice
-o noapte de cazare la hotel in Sighisoara
-mic dejun inclus
-diurna si cazare sofer si ghid
-taxe parcari si taxe de drum
-insotitor de grup
-cadou simbolic din partea agentiei Andinio Travel

TARIFUL NU INCLUDE:
-intrarile la obiectivele turistice cu taxa de vizitare
-mesele care nu sunt incluse in tariful de baza
-cheltuieli personale si suveniruri

PERIOADA DE INSCRIERE: 26.02.2021-10.04.2021 (plata se poate efectua exclusiv online, prin transfer bancar sau depunere in cont, pe baza facturii aferente). Locul este confirmat si asigurat doar dupa achitarea contravalorii excursiei.
*Pentru inscrieri si confirmari, va rog sa lasati mesaj la:
https://www.facebook.com/andrei.andinio
https://www.facebook.com/AndinioTravel
andiniotravel@gmail.com
apel/sms: 0749979979

OBIECTIVE TURISTICE:
-Poteca Via Transilvanica, segmentele Sighisoara-Malancrav si Biertan-Medias
-Rezervatia de stejari multiseculari de la Breite
-Castelul Bethlen din Cris
-Conacul Apafi din Malancrav
-Biserica Fortificata din Malancrav
-Cetatea Sighisoarei
-Biserica Fortificata din Biertan
-Orasul Medias
-satele transilvanene Stejarenii, Cris, Floresti si Richis
-Cetatea Slimnicului

DESFASURAREA EXCURSIEI:

ZIUA 1:
-intalnire la ora 5.50 in parcarea centrala din Piata Victoriei
-la ora 6.00 pornim la drum pe traseul Bucuresti-Brasov-Sighisoara (cu o oprire de 30 minute pe drum).
-in jurul orei 11.00 vom ajunge la iesirea sudica din orasul Sighisoara, unde vom fi debarcati si vom incepe primul nostru traseu de trekking de pe Via Transilvanica din acest weekend.
Traseul va cuprinde segmentul dintre Sighisoara si Malancrav, trecand prin Rezervatia de stejari multiseculari de pe Platoul Breite, dar si peste numeroase dealuri verzi si poteci salbatice ce fac legatura intre Sighisoara, Malancrav si satele Stejarenii, Cris si Floresti.
Lungimea traseului din aceasta zi este de aproximativ 23 de kilometri, cu o diferenta de nivel de +400metri si se desfasoara in principal pe dealuri pitoresti cu peisaje desenate de verdele crud specific acestei perioade din an.
Pe parcursul traseului vom face si pauze scurte de odihna dar si de informare turistica si poze de documentatie la Castelul Bethlen din Cris si la Biserica Fortificata + Conacul Apafi din Malancrav.
-in jurul orei 19.30 finalizam traseul nostru in satul Malancrav de unde suntem preluati de catre autocar si imbarcati spre orasul Sighisoara, unde urmeaza sa innoptam in aceasta seara.
-dupa formalitatile de cazare, program liber de petrecere a serii in orasul-cetate si cina pe cont propriu

Ziua 2:
-mic dejun la ora 7.30 si plecare la aproximativ 8.30 cu autocarul cu intreg bagajul.
-ne indreptam spre superbul sat transilvanean – Biertan, a carui renume este dat de impozanta Biserica Fortificata ce domina intreaga vale inconjurata de dealuri verzi
-autocarul ne va debarca la marginea satului de unde incepem al doilea traseu pe Via Transilvanica din acest weekend, segmentul Biertan-Medias.
Traseul de astazi este ceva mai salbatic si va trece foarte putin prin locuri cu asezari omenesti asadar e bine sa aveti pregatit un pachetel cu de toate care sa va ajunga pana dupa-amiaza. Atractia principala va fi chiar la inceputul zilei unde dupa o urcare sustinuta pe un deal inalt din apropierea Biertanului, privelistea catre satul dominat de celebra biserica fortificata va taia toate respiratiile.
Lungimea traseului de astazi este de aproximativ 24 de kilometri, cu o diferenta de nivel de +300metri si se desfasoara de asemenea pe dealuri pitoresti unde natura urmeaza sa prinda viata si sa ne ofere cele mai frumoase nuante de verde.
Finalul zilei ne va prinde deasupra orasului Medias de unde vom avea o perspectiva foarte frumoasa cu orasul si cetatea ce domina centrul acestuia, dupa care vom cobori lin dealul pana la periferia acestuia de unde vom fi recuperati de catre autocarul nostru.
-pornim din Medias spre casa pe traseul Medias-Sibiu-Ramnicu Valcea-Pitesti-Bucuresti, iar in functie de cum ne vom incadra cu timpul in traseul acestei zile, vom mai face o oprire de 45 minute la Cetatea Slimnicului si inca o oprire la o benzinarie/popas din drum.
-sosire la Piata Victoriei din Bucuresti in intervalul orar 22.30-23.00 in functie de trafic.
ATENTIE!! Nu vom permite accesul in autocar turistilor fara masca de protectie iar purtarea acesteia este obligatorie pe toata durata calatoriei.
Excursia este una cu un caracter turistic si montan si se recomanda tuturor iubitorilor de natura cu o conditie fizica decenta, pregatiti pentru drumetii lungi in natura si diverse programe de vizitare.

BAGAJ:
-bocanci de munte
-echipament si haine conform prognozei meteo
-aparat foto+ochelari de soare (optional)
-pelerina de ploaie (OBLIGATORIU)
-incaltaminte de schimb (RECOMANDAT)

CONDITII DE PENALIZARE IN CAZ DE RETRAGERE:
In cazul in care calatorul renunta din vina sa la serviciile de calatorie care fac obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:
a) 25% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face cu mai mult de 45 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
b) 50% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face in intervalul 17-44 de zile inainte de data plecarii;
c) 100% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 16 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

SC ANDINIO TRAVEL SRL (agentie de turism touroperatoare)
CUI: 36768060
J40/15403/2016
Licenta de Turism: nr. 761/23.01.2019
Polita de Asigurare: BN 000002060 (20.12.2020-19.12.2021)

Categorii: Excursii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website construit si intretinut de MarmixSoft.com