La sfarsitul primaverii ne pregatim sa abordam munti mai inalti si va invitam sa participati intr-un weekend de poveste prin Masivul Parang si imprejurimile sale.
Andinio Travel a pregatit o drumetie antrenanta spre Varful Parangul Mare, completata de o zi cu vizite multiple pe traseul calatoriei noastre la alte obiective turistice naturale printre care Rezervatia Magura Uroiului, Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului, Cheile Banitei, Pestera Bolii si Valea Jiului.
Va asteptam cu drag alaturi de noi intr-o aventura memorabila!

DATA EXCURSIEI: 22-23.05.2021
DURATA: 2 ZILE
COST: 350 lei/persoana

Plata excursiei reprezinta acordul dumneavoastra fata de contractul cadru general afisat pe site-ul nostru si care poate fi accesat aici:
http://andiniotravel.ro/…/2021/02/contract-model-2021.pdf

TARIFUL INCLUDE:
-transport microbuz/midibus/autocar clasificat pentru curse turistice
-o noapte de cazare in Petrosani
-mic dejun inclus
-diurna si cazare sofer si ghizi
-taxe parcari si taxe de drum
-insotitor de grup
-ghid montan autorizat
-cadou simbolic din partea agentiei Andinio Travel

TARIFUL NU INCLUDE:
-intrarile la obiectivele turistice cu taxa de vizitare (Pestera Bolii si Muzeul Astra)
-telescaun statiunea Parang
-mesele care nu sunt incluse in tariful de baza
-cheltuieli personale si suveniruri

PERIOADA DE INSCRIERE: 27.03.2021-10.05.2021 (plata se poate efectua exclusiv online, prin transfer bancar sau depunere in cont, pe baza facturii aferente). Locul este confirmat si asigurat doar dupa achitarea contravalorii excursiei.
*Pentru inscrieri si confirmari, va rog sa lasati mesaj la:
https://www.facebook.com/andrei.andinio
https://www.facebook.com/AndinioTravel
andiniotravel@gmail.com
apel/sms: 0749979979

OBIECTIVE TURISTICE:
-Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului
-Rezervatia Naturala Magura Uroiului
-Defileul Jiului
-Cheile Banitei
-Pestera Bolii
-Orasul Petrosani
-Statiunea Parang
-Creasta montana a Parangului
-Varful Scurtu – 2203metri
-Varful Carja – 2405metri
-Varful Stoienita – 2421metri
-Varful Gemanarea – 2437metri
-Varful Parangul Mare – 2519metri

DESFASURAREA EXCURSIEI:

ZIUA 1:
-intalnire la ora 5.40 in parcarea centrala din Piata Victoriei
-la ora 5.45 pornim la drum pe traseul Bucuresti-Pitesti-Ramnicu Valcea-Sibiu (cu o oprire de 30 minute pe drum).
-in jurul orei 10.00 vom ajunge la poarta Muzeului Astra din Dumbrava Sibiului, primul obiectiv turistic al acestui weekend si o ocazie perfecta pentru o mica plimbare in natura la sfarsit de primavara in care vom descoperi case si unelte traditionale asezate intr-un cadru de vis.
Popas 1,5 ore – Muzeul Astra.
-dupa popasul din Dumbrava Sibiului, ne imbarcam in autocar si parasim zona Sibiului pentru a continua calatoria noastra catre vest, iar dupa numai o ora si jumatate vom ajunge la baza Rezervatiei Naturale Magura Uroiului, un munte alcatuit din andezite cuartifere formate in urma activitatii vulcanice.
Vom face o mica drumetie usoara de 1 ora 15 minute dus-intors pana pe Magura Uroiului, un varf ce ne va arata numeroase peisaje spectaculoase cu Valea Muresului, orasul Deva, Muntii Sureanu si Muntii Metaliferi.
-dupa aceasta mica drumetie de dezmortire si o usoara relaxare panoramica, ne intoarcem la autocar si pornim catre Valea Jiului unde in aceasta dupa-amiaza ne mai asteapta doua obiective importante: Pestera Bolii si Cheile Banitei.
-prima oara vom vizita frumoasa Pestera Bolii, aflata intr-un cadru natural deosebit si pusa in valoare prin portalul sau impresionant de intrare, luminile calde ce apar spectaculos in subteran dar si formatiunile interesante din interiorul pesterii.
-dupa lectia de speologie primita de la ghidul local al pesterii, ne intoarcem la suprafata si continuam inca 3 km cu autocarul pana la obiectivul din apropiere, micutele dar spectaculoase chei ale Banitei.
Pentru cei care vor sa exploreze mai mult cheile, tinand cont ca este sfarsitul primaverii si apa poate nu este ingrozitor de rece, puteti veni cu sandale/costum de baie si puteti incerca sa avansati mai mult in chei direct prin cursul apei atat cat adancimea apei o permite.
-dupa aproximativ o ora de plimbare si multe poze, ne imbarcam in autocar si pornim catre centrul orasului Petrosani, unde vom fi cazati in aceasta seara.
-dupa formalitatile de cazare, program liber de petrecere a serii (cina se va servi pe cont propriu la unul din restaurantele din oras).

Ziua 2:
-intre orele 7.00 si 7.30 se va aduce bagajul la autocar si se va participa la sedinta tehnica pentru drumetia montana de astazi.
-la ora 7.30 se serveste micul dejun iar la ora 8.30 ne imbarcam in autocar si pornim catre partea inferioara a statiunii Parang, unde vom ajunge rapid pentru a ne procura bilete de telescaun si a fi primii la rand in momentul cand se da drumul la instalatia pe cablu.
-odata ajungi in partea superioara a statiunii Parang la aproximativ 1700metri altitudine, ne echipam si ne pregatim sa pornim intr-o lunga si antrenanta drumetie de aproximativ 8 ore dus-intors pe creasta principala a Masivului Parang.
**NOTA: Cei ce nu doresc sa participe la aceasta drumetie, pot ramane cele 8 ore la relaxare, plimbare si masa de pranz in statiunea Parang in zona superioara sau inferioara. Pot de asemenea sa aleaga urcarea cu telescaunul in zona superioara, plimbare si relaxare, dupa care sa aleaga o coborare pietonala spre partea inferioara ce dureaza aproximativ o ora in ritm de plimbare.
Pentru cei ce realizeaza traseul montan, drumetia se va realiza dus-intors pe acelasi traseu si va fi impartita astfel:
TRASEUL 1: Telescaun-Varful Scurtu-Varful Carja-Varful Stoienita -Varful Gemanarea-Varful Parangul Mare (4 ore)
Popas 20 minute pe varful aflat la altitudinea de 2519metri, unul dintre cele mai inalte din Romania.
TRASEUL 2: Varful Parangul Mare-Varful Carja-Telescaun (3 ore 15 minute)
In cazul in care nu vom mai prinde telescaunul functional la ora intoarcerii (depinde de mai multi factori), se va adauga si o continuare a traseului:
TRASEUL 3: Tescaun Superior – Telescaun Inferior (1 ora)
-in jurul orei 18.00 vom ajunge inapoi la autocar in zona Hotelului Rusu, ne imbarcam si pornim catre casa pe traseul Statiunea Parang-Petrosani-Tg.Jiu-Ramnicu Valcea-Pitesti-Bucuresti (cu 2 opriri de 30 minute pe drum).
-sosire la Piata Victoriei din Bucuresti in intervalul orar 23.45-0.00 in functie de trafic.

**Diferenta de nivel din aceasta drumetie este de +850metri urcare si -1300metri coborare.
Se va merge pe creasta muntelui, fara portiuni periculoase sau obstacole tehnice, iar traseul este catalogat drept MEDIU+.
ATENTIE!! Nu vom permite accesul in autocar turistilor fara masca de protectie iar purtarea acesteia este obligatorie pe toata durata calatoriei.

BAGAJ:
-bocanci de munte
-echipament si haine conform prognozei meteo
-aparat foto+ochelari de soare (optional)
-pelerina de ploaie (OBLIGATORIU)
-incaltaminte de schimb (RECOMANDAT)

CONDITII DE PENALIZARE IN CAZ DE RETRAGERE:
In cazul in care calatorul renunta din vina sa la serviciile de calatorie care fac obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:
a) 25% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face cu mai mult de 45 de zile calendaristice inainte de data plecarii;
b) 50% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face in intervalul 17-44 de zile inainte de data plecarii;
c) 100% din pretul serviciilor de calatorie, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 16 zile inainte de plecare sau pentru neprezentarea la program.

SC ANDINIO TRAVEL SRL (agentie de turism touroperatoare)
CUI: 36768060
J40/15403/2016
Licenta de Turism: nr. 761/23.01.2019
Polita de Asigurare: BN 000002060 (20.12.2020-19.12.2021)

Categorii: Excursii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Website construit si intretinut de MarmixSoft.com